Det finnes en julestjerne for alle. Julefortellingen over alle julefortellinger er endelig tilbake på Hovedscenen. // Reisen til julestjernen

Nationaltheatret

Oslo, Norway

3:00 PM
100-570 NOK

Det finnes en julestjerne for alle.

Av Sverre Brandt. Musikk av Johan Halvorsen.

Julefortellingen over alle julefortellinger er endelig tilbake på Hovedscenen.

Ingen forestilling har blitt spilt så mange ganger på Nationaltheatret som Sverre Brandts Reisen til julestjernen. Historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen, har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner, helt siden den ble satt opp første gang julen 1924.

Denne gangen er det den prisbelønte regissøren Kjersti Horn som skal blåse nytt liv i Brandts eventyrlige univers. Julegleden og teatermagien som i snart hundre år har begeistret små og store, skal videreføres. Nå som alltid skal forestillingen settes opp på barnas premisser – og fornyes der det trengs for å åpne juleteatertradisjonen for alle barn som vokser opp i dag.

Ved å bruke lek, humor og elementer fra hele teaterhistorien, både i scenografi og kostymer, vil forestillingens varme julenostalgi bevares og stykkets viktige budskap rendyrkes: Følger man hjertet sitt og er god mot andre, så vil man seire over det som er vondt og vanskelig – et budskap som er minst like relevant i dag som da stykket ble skrevet.

Vi lover en uforglemmelig og vakker kveld i teatret for barn i alle aldre. Vi lover også at Sonja får sin julestjerne til slutt. Og som Sverre Brandt skrev til barna i 1924: «Måtte du få din! For det finnes en julestjerne for alle. Det gjelder bare at vi leter på den riktige måten.»

I rollene: Selome Emnetu, Kjersti Tveterås, Espen Alknes, Nils Golberg Mulvik, Mattis Herman Nyquist, Per Christian Ellefsen, Terje Strømdahl, Kingsford Siayor, Olav Waastad, Hermann Sabado, Iselin Shumba, Marianne Stormoen, Mari Maurstad, Kim Haugen, Anneke von der Lippe, Petronella Barker, Gisken Armand, Liv Bernhoft Osa, Heidi Goldmann, Hanne Skille Reitan, Marte Engebrigtsen, Jan Gunnar Røise og Emil Johnsen.

Regi: Kjersti Horn. Koreografer: Birgitte og Mikkel Olsenlund. Scenograf og kostymedesigner: Katja Ebbel Frederiksen. Musikalsk ansvarlig: Per Christian Revholt. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Maskør: Ingunn Schumann Mosand, Eva Sharp og Wibke Schuler. Dramaturg: Hege Randi Tørressen.

http://www.nationaltheatret.no/Reisen+til+julestjernen.b7C_wRLMWQ.ips