Hver tone skal blø!

Når fiolinisten Karl Espegard og pianisten Sverre Indris Joner møtes på scenen for å spille argentinsk tango, er det lurt å ta på seg vernebriller — for her slår det gnister! De anerkjente musikerne, som på hver sin kant har høstet lovord og strålende kritikker verden rundt, har nå bokstavelig talt funnet tonen gjennom sin felles lidenskap, tangoen.

«Sverre Indris Joner er en bemerkelsesverdig, kreativ tanguista, og har med Electrocutango funnet en aldeles uimotståelig og raffinert versjon av tango for det 21. århundre» – Horacio Ferrer, Buenos Aires 2011

Med 20 års mellomrom, men på samme alder, reiste Joner og Espegard til Buenos Aires, og falt pladask for den forførende musikken og dansen. Inntrykkene satte dype spor, og har forplantet seg i en hel rekke suksessfulle internasjonale prosjekter som El Muro Tango, Tango for 3 og Electrocutango. Nå slår de kreftene sammen, og leverer en helt spesiell konsertopplevelse ved å kombinere fyrig argentinsk tango — alt fra Astor Piazzolla og Julián Plaza til egne komposisjoner — med romantiske perler fra Spania og Mexico.

«... håndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert bandmedlem spiller hver tone med den nøyaktige lidenskapen som sikrer at tango aldri kun blir forbeholdt historiebøkene.» – Songlines Magazine, 2019 (anmeldelse av El Muro Tangos debutalbum Nostálgico)

Gled deg til å bli hensatt til et Buenos Aires i 1950 med vakre melodier, pulserende rytmer og skjellsettende nostalgi!

Karl Espegard er en norsk fiolinist med en fremadstormende internasjonal karriere. Han er kjent for sin ekspressive tone, smittende spilleglede og virtuose lekenhet, og har bemerket seg med opptredener på prestisjefulle arenaer som Oslo Kammermusikkfestival, Royal Concertgebouw Amsterdam, Moscow International House of Music og Konzerthaus München.

Med bandet El Muro Tango og argentinske stjerner som Omar Mollo og Juan Villarreal har Espegard gitt ut flere kritikerroste album, senest i februar 2023 med albumet «Manifiesto» på plateselskapet Sony Music Argentina.

Sverre Indris Joner er en norsk komponist, pianist og til tider skuespiller. Han er en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge, kjent for band som Tango for 3, Electrocutango og Hovedøen Social Club. Joner har skrevet og arrangert musikk til en rekke filmer, teaterstykker og CD-innspillinger, inkludert Sofies Verden, Et par tre herrer med bart og Joner & Joner & Joner.

I 2005 fikk Joner Edvard-prisen i klassen «Musikk til annen kunstart» for TanGhost, en av de aller største norske teatersuksessene etter årtusenskiftet. Han har vært solist med alle de norske symfoniorkesterene, i tillegg til orkestre som BBC Symphony Orchestra, Münchner Rundfunk Orchester og Komische Oper Berlin.

Turnéplan

SAN Fiesta (Sandvika, Norway), Norway

Sverre Indris Joner & Oslo Kammerorkester

Kaffeehaus Mila (Berlin, Germany), Germany

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Fasching (Stockholm, Sweden), Sweden

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Sarpsborg Jazzklubb (Sarpsborg, Norway), Norway

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Drammen Sacred Music Festival (Drammen, Norway), Norway

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Ole Bull Scene (Bergen, Norway), Norway

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard + Los Milonguitas

Cosmopolite (Oslo, Norway), Norway

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard + Los Milonguitas

Victoriateatern (Malmö, Sweden), Sweden

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Tango Neo Pasión (Linz, Austria), Austria

Los Milonguitas

Meieriet Kultursenter (Leknes, Norway), Norway

Omar Mollo feat. Karl Espegard & Lysandre Donoso