Karl Espegard & Sverre Indris Joner // Lørenskog Hus

Lørenskog Hus

Lørenskog, Norway

12:00 PM
200 NOK

I denne konserten møter man fiolinisten Karl Espegard som reiste til Buenos Aires og forelsket seg i den argentinske tangoen. Med seg har han Norges fremste ekspert innen latinamerikansk musikk, pianist og komponist Sverre Indris Joner, og sammen spiller de virtuos og lidenskapelig musikk som tar lytterne med på en reise gjennom Buenos Aires’ smug og bakgater til pampaens åpne sletter og rurale folketradisjoner. Publikum vil også kunne glede seg over å høre melodier som har satt sine spor her i Norge, ikke minst om en viss kar som heter Gunnar fra Mo…

Karl Espegard er en fiolinist fra Drammen med utdanning fra Hochschule der Künste Bern og Norges Musikkhøgskole. Han har medvirket i kritikerroste produksjoner ved Det Norske Teatret og Nationaltheatret, inkludert Book of Mormon, Kvitebjørn Kong Valemon og Reisen til julestjernen. Karl har jobbet med Herborg Kråkevik, Alexander Rybak, Ylvis og Det Norske Blåseensemble. Med internasjonale tangoensembler som El Muro Tango og Los Milonguitas har han reist verden rundt og gitt konserter i prestisjefylte konsertsaler som Amsterdams Royal Concertgebouw, Moscow International House of Music og Konzerthaus München.

http://www.karlespegard.com/

Sverre Indris Joner er en norsk komponist, pianist og til tider skuespiller. Han er en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge, kjent for band som Tango for 3, La Descarga, Electrocutango og Hovedøen Social Club. Som komponist har han skrevet og arrangert musikk til en rekke filmer, teaterstykker og CD-innspillinger, inkludert Sofies Verden, Et par tre herrer med bart, Joner & Joner & Joner og TanGhost. I 2005 fikk han Edvard-prisen i klassen musikk til annen kunstart for sistnevnte. Joner har vært solist med alle de store norske symfoniorkesterene, i tillegg til BBC Symphony Orchestra, Dresden Symphonische Orchester, Münchner Rundfunk Orchester, Bremen Kammer Philharmonie, Komische Oper Berlin, Göteborg Symfoniker og Umeå Symfoniorkester.

http://www.sverreindrisjoner.com/

Videoer
Mi viejo dolor – symphonic tango by Sverre Indris Joner
Karl Espegard – Por Una Cabeza for violin solo – Live at The Royal Concertgebouw Amsterdam