Omar Mollo feat. Karl Espegard & Lysandre Donoso // Cosmopolite

Cosmopolite

Oslo, Norway

7:00 PM
400/350 NOK + AVG

Omar Mollo, ofte beskrevet som «tangoens Ozzy Osbourne», er en av Argentinas mest prisbelønte tangoartister. Han utstråler en energi og tilstedeværelse på scenen verdig en harbarket rockesanger. Nå er han tilbake på Cosmopolite sammen med to av Europas mest talentfulle unge tangomusikere — den norske fiolinisten Karl Espegard og den franske bandoneonisten Lysandre Donoso.

19.00 Gratis introkurs i tango
20.00 Konsert
21.30-01.00 Milonga med tango-DJ Ina Eriksen

Trioen leverer et forrykende program med en blanding av argentinsk tango og folklore, samt noen høydepunkter fra Mollos fartstid i det myteomspunnede rockebandet M.A.M. I tillegg vil kvelden by et knippe av spennende lokale gjesteartister.

«Hans styrke er live, hvor han slipper løs en fortolkningskraft som understreker følelser på grensen til det teatralske» — Página12

Som eksklusiv artist for Sony Music Argentina siden 2016, har Mollos omfattende diskografi vunnet hele syv Carlos Gardel Awards og blitt nominert til tre Latin Grammy Awards. Han er en fast gjest på alle de største tangofestivalene i Argentina, og ved siden av en travel konsertvirksomhet er han også professor i tango på Codarts University i Rotterdam.

Gled deg til å bli hensatt til et Buenos Aires på 50-tallet med heftige rytmer og lidenskapelige melodier!

Karl Espegard er en virtuos fiolinist og medlem av det kritikerroste tangoensemblet El Muro Tango. Ensemblets debut foran et utsolgt Royal Concertgebouw i 2019 markerte begynnelsen på en eventyrlig reise hvor han har trollbundet publikum rundt om i Europa og Argentina. Karl er kjent for sin ekspressive tone, smittende spilleglede og virtuose lekenhet. Han har samarbeidet med artister som Alexander Rybak, Herborg Kråkevik, Tora Augestad og Det Norske Blåseensemble, og opptrådt på prestisjetunge arenaer som Oslo Kammermusikkfestival, Fasching Stockholm, Moscow International House of Music og Konzerthaus München.

Lysandre Donoso, en internasjonalt anerkjent bandoneonvirtuos, har tatt publikum med storm som solist med orkestre som Orchestre National de France og Orchestre Philharmonique de Radio France. Lysandres tolkning av Astor Piazzollas musikk vant ham en høythengende pris ved Fundación Astor Piazzolla-konkurransen i 2021. Med en musikalsk bakgrunn beriket av hans chilenske og polske røtter, har hans raffinerte stil og fengslende opptredener gjort ham til en av de mest ettertraktede bandoneonistene i Europa.

Lineup
Omar Mollo – sang, gitar
Karl Espegard – fiolin
Lysandre Donoso – bandoneon