Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard // Victoriateatern

Victoriateatern

Malmö, Sweden

7:30 PM
260 SEK

Denna Parisbaserade, prisbelönade jazzensemble grundades i Buenos Aires 2017 och leds av den mångsidiga argentinska pianisten, kompositören och improvisatören Pablo Murgier. Murgier är känd för sin unika blandning av jazz, tango och världsmusik och hämtar lika mycket inspiration från Keith Jarrett som från den argentinske kompositören Diego Schissi – och fängslar publiken med sitt eklektiska musikspråk och fräscha inställning till jazz. Kvartetten är just nu aktuell med sitt senaste album, “Gare du Sud”, i samarbete med den välrenommerade norske violinisten Karl Espegard.

“Gare du Sud” är ett stämningsfullt album med nio låtar, och fördjupar sig i ett universum av sofistikerade ljud som härrör från en blandning av jazz, världsmusik och latinska rytmer. Musiken innehåller bandoneonens nostalgiska sound, och överraskar med sina distinkta färger, växlande rytmiska mönster och rika, vackra melodier.

Pablo Murgier har uppträtt på prestigefyllda arenor runt om i världen som Philharmonie de Paris, CCK Buenos Aires och Konzerthaus München. Hans rika diskografi består av originalkompositioner och hans olika konstnärliga projekt inkluderar samarbeten med ARTE, France 2 och Netflix.

Pablo Murgier Quartet består av några utav Europas mest efterfrågade jazz- och världsmusikutövare och nominerades till det argentinska Grammypriset för “Best New Artist” 2018. Murgiers senaste album “Gare du Sud” från 2022 fick välförtjänt uppmärksamhet i internationell press, vilket ledde till utsålda konserter på teatrar och jazzklubbar runt om i världen, Europa och Argentina.

På scen:
Pablo Murgier (AR) – piano
Miguel Couto (AR) – slagverk
Romain Lecuyer (FR) – kontrabas
Simone Tolomeo (IT) – bandoneon
Karl Espegard (NO) – violin